Beenham gemarineerd in honing/tijm/mosterd-dressing

Beenham gemarineerd in honing/tijm/mosterd-dressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 beenham (ca. 500 gr)
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Zaanse mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el tijm (gedroogd)
  • 1 el mosterdzaadjes
  • peper en zout

Hulpmiddelen

  • koekenpan
  • mengkom
  • ovenschaal (ingevet)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kruid de beenham met peper en zout
Maak een dressing van de olie, mosterd, honing en tijm en klop dit goed door. Wrijf er het
hammetje goed mee in en laat een uurtje intrekken. Strooi er de mosterdzaadjes over.

Bereidingswijze

Zet de ham in het midden van de oven en laat ca. 40 minuten (ligt eraan hoe zwaar je
beenham is, gemiddeld 10 minuten per 100 gram) lekker bakken, draai hem tussentijds een
keer om. Als de ham gaar is, haal uit de oven en laat een paar minuutjes rusten. Snijd er dan
mooie plakken van.
Share by: