Beenham met geroosterde groenten

Beenham met geroosterde groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 450 g beenham
  • 750 g pommes culinair (aardappelen)
  • 3 uien
  • 250 g winterpeen
  • 1 koolrabi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Halveer de aardappelen. Kook ze in 10 min. in water met zout. Giet af.
Snijd de ui in vieren. Snijd de winterpeen in dikke plakken. Snijd de koolrabi in dikke halve
plakken. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte
aardappelen in de ovenschaal met de olie, rozemarijn, knoflook en breng op smaak met peper
en zout.
Schuif de groenten aan de kant en leg de beenham in het midden. Schuif de ovenschaal onder
in de oven en bak het geheel gaar in ca. 40 min. Keer de ham halverwege, schep dan ook het
groentemengsel om. Serveer het gerecht warm.

Serveertip 

In plaats van koolrabi kun je voor dit gerecht ook pastinaak of schorseneren gebruiken of een
combinatie van knolgroenten.Plaats hier je tekst
Share by: