Beenham met rucolapasta en spekjes

Beenham met rucolapasta en spekjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 beenham (ca. 500 gr)
  • 500 gr tagliatelle pasta
  • 1 zakje rucola
  • 3 etl olijfolie
  • 150 gr spekjes
  • 1 handje kappertjes
  • 2 etl pijnboompitten
  • 1/2 ui
  • 1 citroen
  • 1 dl witte wijn
  • 1 etl mosterd
  • klontje boter
  • peper
  • zout
  • honing-tijmsaus

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 °C.

Bereidingswijze

Bestrooi de beenham met peper en zout. Verhit 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter in
een pan. Bak hierin de beenham kort aan.
Haal de beenham uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Giet de olie uit de pan eroverheen.
Ze de beenham vervolgens 45 minuten in de oven op 140 graden.
Bak de spekjes in dezelfde pan als de beenham. Blijf roeren zodat de spekjes niet te bruin
worden. Voeg vervolgens de pijnboompitjes toe. Laat de kappertjes uitlekken en doe ook
deze in de pan. Bak het geheel totdat de spekjes en de kappertjes krokant zijn. Haal de
kappertjes, pijnboompitjes en spekjes uit de pan en laat het uitlekken in een zeef.
Kook de pasta gaar. Snij een ui in ringen en doe deze in de pan van de kappertjes. Bak de uien
glazig. Knijp een halve citroen uit en voeg het sap bij de uien. Blus het geheel af met 1 dl witte
wijn en maak het op smaak met peper en zout. Dit is de basis voor de pasta.
Giet de pasta af en voeg de pasta bij de basissaus in de pan. Roer het geheel door elkaar op
laag vuur en haal de pan vervolgens van het vuur.
Warm de honing-tijmsaus op en voeg hier 1 eetlepel mosterd bij en wat citroenschilrasp. Giet
eventueel het sap van de beenham uit de ovenschaal bij de saus. Roer dit goed door elkaar.Plaats hier je tekst

Serveertip 

Meng vlak voor het serveren een ruime hand rucola door de pasta. Snij de beenham in dunne
plakken en serveer deze op een bedje van pasta. Schep vervolgens de kappertjes, spekjes en
pijnboompitten eroverheen. Schenk als laatst de saus over het gerecht.Plaats hier je tekst
Share by: