Pulled pork tortilla’s

Pulled pork tortilla’s

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo pulled pork
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 ml barbecuesaus
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • halve theelepel cayennepeper
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 12 tortilla’s
  • halve witte kool
  • 1 winterpeen
  • zure room
  • limoen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 °C.

Bereidingswijze

Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg dit samen met de
tomatenblokjes, barbecuesaus, blaadjes rozemarijn, komijn en cayennepeper bij de pulled
pork.
Breng de saus aan de kook. Leg de pulled pork in een ovenschaal en schep de saus over het
vlees. Dek de pulled pork af met aluminiumfolie en zet het in de voorverwarmde oven. De
pulled pork van ‘t Valkenswirts Vleeshuiske is reeds gekruid en gegaard. De pulled pork is
klaar als hij een kerntemperatuur van 88 graden heeft bereikt. Dit is ongeveer 4 uur in de
oven garen op 120 graden.
Snijd intussen de wortel en witte kool fijn.
Haal het vlees uit de saus. Pluk het vlees met je vingers (of met een vork) uit elkaar tot
sliertjes.

Serveertip 

Serveer het vlees met de saus, tortilla’s, witte kool, wortel, zure room en partjes limoen.
Share by: