Pulled pork op een broodje

Pulled pork op een broodje

Aantal broodjes: 10

Ingrediënten

  • 2 kilo pulled pork
  • barbecuesaus
  • 1 x recept coleslaw
  • 10 harde broodjes

Hulpmiddelen

  • Braadslede/ ovenschaal

Voorbereiding

Haal de pulled pork uit de koelkast en laat deze in een uurtje op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 120 °C. (hetelucht)

Bereidingswijze

Leg de pulled pork in een ingevette braadslede of ovenschaal.
Giet de helft van de barbecuesaus over het vlees. Dek de schaal af met een deksel of gebruik
een stuk aluminiumfolie. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees.
Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden. (Normaliter is de
garingstijd langer, maar de pulled pork van ‘t Valkenswirts Vleeshuiske is reeds gegaard).
Haal een half uur van tevoren de deksel van de pan of het aluminiumfolie weg. Hierdoor
krijgt de pulled pork een lekker krokant laagje.
Het vlees is klaar als het een kerntemperatuur bereikt heeft van 88 graden. Hoe snel dit gaat
hangt af van 2 dingen: de hoogte van de temperatuur en de grootte van je stuk vlees. Hoe
hoger je temperatuur, hoe sneller het gaat. Maar hoe langzamer hoe beter de smaak. En
vanzelfsprekend heeft een groot stuk vlees langer nodig dan een iets kleiner formaat.
Onthoud dat dus altijd.
Haal de pulled pork uit de oven en laat het afgedekt onder aluminium folie een half uurtje
rusten.
Trek het vlees nu met 2 vorken uit elkaar. Als dit niet soepel gaat is je vlees nog niet gaar
genoeg.

Serveertip 

Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en extra barbecuesaus.
Share by: