Beenham gemarineerd in honing/tijm/mosterd-dressing

Beenham gemarineerd in honing/tijm/mosterd-dressing

Ingrediënten

  • 1 beenham (ca. 500 gr)
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Zaanse mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el tijm (gedroogd)
  • 1 el mosterdzaadjes
  • peper en zout

Hulpmiddelen

  • koekenpan
  • mengkom
  • ovenschaal (ingevet)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kruid de beenham met peper en zout
  • Maak een dressing van de olie, mosterd, honing en tijm en klop dit goed door. Wrijf er het hammetje goed mee in en laat een uurtje intrekken. Strooi er de mosterdzaadjes over.
Man lacht en hurkt naast een groen varkensbeeld met een hartmotief. Het bordje met de pijl wijst naar boven.

Bereidingswijze + serveertip

Zet de ham in het midden van de oven en laat ca. 40 minuten (ligt eraan hoe zwaar je beenham is, gemiddeld 10 minuten per 100 gram) lekker bakken, draai hem tussentijds een keer om. Als de ham gaar is, haal uit de oven en laat een paar minuutjes rusten. Snijd er dan mooie plakken van.