Varkenshaas met ham en paddenstoelen

Varkenshaas met ham en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 8 gr tijm
  • 100 g gerookte ham Bauernschincken
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • peper

Hulpmiddelen

  • Braadpan
  • Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Man lacht en hurkt naast een groen varkensbeeld met een hartmotief. Het bordje met de pijl wijst naar boven.

Bereidingswijze + serveertip

  1. Ris van de helft van de takjes tijm de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met de tijmblaadjes en peper.
  2. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.
  3. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal.
  5. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  6. Schep dit geheel bij het vlees in de ovenschaal en bak het 15 min. in het midden van de oven.
  7. Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten.

Serveertip 

Snijd het vlees in plakjes, verwijder de tijm en serveer met de paddenstoelen.