Varkensrollade California

Varkensrollade California

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1 varkensrollade (ca. 800 gr)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 g wortels
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 100 g blanke amandelen
  • 2 cupjes vleesjus naturel

Hulpmiddelen

  • Oven
  • Braadslede

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Leg de rollade in een ingevette braadslede en braad hem ca. 40 minuten in de
voorverwarmde oven.
Lepel er regelmatig wat bakvet over.
Schil intussen de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukken van ca. 2 cm. Pel de
uien en snijd ze partjes. Pel de knoflook en halveer de teentjes.
Was 1 sinaasappel goed, schil de oranje schil er dun af en snijd hem in dunne reepjes. Schil de
witte schil eraf en vang het uitlekkend sap op. Schil de andere sinaasappel dik, vang het
uitlekkend sap op en snijd bij beide sinaasappels de partjes tussen de vliezen uit.
Voeg de wortel, de ui, de knoflook, de heft van de sinaasappelschil en de amandelen aan de
rollade toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Laat de groenten met de
rollade nog 30 minuten zachtjes smoren.
Neem het vlees uit de braadslede en laat het 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Schenk het vocht uit de braadslede in een steelpan. Voeg het uitgelekte sap toe en breng alles
aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer er de inhoud van het cupje vleesjus door.
Schep de sinaasappelpartjes door de groenten en bestrooi met de rest van de
sinaasappelschil.

Serveertip 

Snijd het vlees in plakken. Serveer het vlees met de groenten en de saus.
Share by: