Varkensrollade met champignons in mosterd-roomsaus

Varkensrollade met champignons in mosterd-roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 750 gr varkensrollade
  • versgemalen peper en zout
  • 150 gr (kastanje)champignons (in kwarten
  • gesneden)
  • 40 gr boter
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 5 el Dijonmosterd
  • 1,5 dl runderbouillon
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 2 el dragon (fijngesneden)

Hulpmiddelen

  • Braadpan

Voorbereiding

Kruid eventueel de rollade met peper, zout en 2 el mosterd en wrijf dit goed in en laat een
half uurtje intrekken. Let op: De rollade van het ‘t Valkenswirts Vleeshuiske is reeds gekruid.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en bak hierin de rollade rondom mooi bruin.
Haal de rollade uit de pan en houdt deze apart.
Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook (ongeveer een minuut op zacht vuur). Doe hierna de
champignons erbij en bak deze 2 minuten mee. Voeg nu de mosterd toe en bak deze een
minuut mee. Giet nu de bouillon erbij en roer deze goed door, zodat de mosterd oplost. Voeg
de creme fraiche toe. Roer het geheel goed door, zodat de saus zich gaat binden. Doe nu de
dragon erbij en leg de rollade terug in de pan.
Laat 30-40 minuten op een laag vuur stoven tot het vlees helemaal gaar is.
Laat de rollade eventjes rusten voordat je het aansnijdt.

Serveertip 

Snijd het vlees in mooie plakjes en serveer de saus erover. Lekker met gekookte aardappelen
en broccoli.
Share by: